Bioolja Bio Olja Olej Z Dzikiej Róży Bio Nierafinowany 50Ml BioOlja

21,99

Pochodzenie:Prawdopodobnie miejsce narodzin krzewu róży leży w Chile, skąd rozprzestrzenił się najpierw na kontynencie amerykaoskim, a następnie w Afryce, Europie i Azji. Krzewy dzikiej róży uwielbiają klimat gór i występują na wysokościach do 3000m. Opis rośliny:Dzika róża jest wysokim krzewem z wiszącymi gałęziami i kolcami w kształcie półksiężyca. Liście są pierzaste, kwiaty mają gładką, krótką łodygę i płatki w różowym kolorze. Owoce róży są czerwone, owalne i owłosione. W środku znajdują się ostre, jasne i twarde nasiona. Pozyskiwanie oleju:Olej z dzikiej róży firmy BioOlja produkowany jest w procesie tłoczenia na zimno. Oznacza to, że nie jest podgrzewany podczas procesu i zachowuje wszelkie właściwości i wartości odżywcze. Olej z dzikiej róży firmy BioOlja powstaje z nasion sprowadzanych z Chille, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w szklanej, ciemnej buteleczce, chroniącej go przed szkodliwym wpływem m.in. promieni UV. Zawartośd kwasów tłuszczowych:Olej z dzikiej róży zawiera duże ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i omega 6: Kwasy tłuszczowe pomagają utrzymać zdrowe i mocne błony skóry, stymulując regenerację komórek oraz utrzymując promienność i nawodnienie. Olej z dzikiej róży zawiera następujące silne kwasy tłuszczowe: kwas linolowy (35-50%), kwas alfa-linolenowy (30-40%), kwas gamma-linolenowy (do 2%). Duża zawartość kwasu alfa-linolenowego sprawia, że olej z dzikiej róży jest tak cennym produktem. Właściwości oleju:Aby lepiej zrozumieć skład oleju z nasion dzikiej róży i zagłębić się w każdy konkretny składnik, przedstawiliśmy poniżej główne składniki tego oleju. Kwas linolowy – wraz z kwasami Omega-3, to potężny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6 (EFA) – często określany jako witamina F. Jako EFA kwas linolowy ma kluczowe znaczenie dla zdrowia człowieka, ale nie jest wytwarzany naturalnie w organizmie. Miejscowe stosowanie wzmacnia barierę skóry, pomagając w ten sposób chronić nas przed promieniowaniem UV i zanieczyszczeniem środowiska, które powodują szkodliwe działanie wolnych rodników. Tymczasem jego doskonałe właściwości przeciwzapalne pomagają zmniejszyć trądzik. Alfa (α) kwas linolenowy (ALA) – Pomagając zmniejszyć stan zapalny i zminimalizować trądzik, ten niezbędny kwas tłuszczowy Omega-3 utrzymuje skórę miękką i elastyczną. ALA utrzymuje silną barierę ochronną skóry. Gamma (γ) kwas linolenowy (GLA) – kolejny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6, GLA ma doskonałe właściwości zmiękczające i przeciwutleniające, pomagając skórze lepiej zatrzymywać wodę, jednocześnie zmniejszając oznaki starzenia. Jego przeciwzapalne, kojące właściwości sprawiają, że jest to skuteczne leczenie zarówno egzemy, jak i trądziku. Olej z dzikiej róży zawiera również beta-karoten (prowitamina A). Sprawdzony środek przeciwstarzeniowy, który pomaga wyrównać koloryt skóry i blaknąć ciemne plamy, jednocześnie zmniejszając widoczność zmarszczek. Pomaga również wygładzić suchą, szorstką cerę. Podsumowując – w jaki sposób Twoja skóra skorzysta z olejku z dzikiej róży? Pomaga zmniejszyć trądzik, Promuje miękką, bardziej elastyczną skórę, Pozwala uzyskać jaśniejszą, bardziej promienną cerę, Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych linii i zmarszczek, Pomaga zmniejszyć blizny i rozstępy, Wspomaga regenerację skóry zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych. Jak używać? Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę, Świetnie sprawdzi się jako dodatek do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków, Ma działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi. Przeznaczenie:Olej różany polecany jest szczególnie dla cery wrażliwej, dojrzałej, suchej, ze skłonnością do pękających naczynek, a także dla cery narażonej na intensywne działanie promieni słonecznych. Oświadczenie wolne od GMO:Nasz produkt jest wolny od GMO i dlatego nie podlega wymogowi etykietowania zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i rozporządzeniem (WE) 1830/2003. Oświadczenie o napromieniowaniu:Do wytworzenia naszego produktu nie użyto napromieniowanych materiałów; sam nasz produkt również nie był naświetlany. Ochrona zwierząt i oświadczenie wegańskie:Nasz produkt jest pochodzenia roślinnego i jego produkcja, przechowywanie i transport odbywały się bez kontaktu z materiałami pochodzenia zwierzęcego. Nasz produkt nie był testowany na zwierzętach. Podobnie, żadne testy na zwierzętach nie będą przeprowadzane obecnie ani w przyszłości. Deklaracja wolna od CMR:Zgodnie z naszą obecną wiedzą, nasz produkt nie zawiera żadnych substancji CMR (substancji rakotwórczych, mutagennych lub toksycznych dla reprodukcji). Ponadto, zgodnie z naszą obecną wiedzą, nie użyto żadnych CMR do jego produkcji ani do produkcji innych naszych produktów. Bez konserwantów:Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nasz produkt nie zawiera syntetycznych środków konserwujących, takie jak formaldehydy i parabeny. Nazwa inci:ROSA MOSCHATA SEED OIL Skład:100% Bio olej z dzikiej róży, zimnotłoczony, nierafinowany Pojemność:50 ml Powyższe informacje są zbierane ostrożnie i mają wyłącznie charakter informacyjny. Zgodnie z naszą najlepszą wiedzą, stwierdzenia te, są wynikiem obserwacji i badań i zostały zebrane z literatury.

Bioolja Bio Olja Olej Z Dzikiej Róży Bio Nierafinowany 50Ml 21,99 zł

Pochodzenie:Prawdopodobnie miejsce narodzin krzewu róży leży w Chile, skąd rozprzestrzenił się najpierw na kontynencie amerykaoskim, a następnie w Afryce, Europie i Azji. Krzewy dzikiej róży uwielbiają klimat gór i występują na wysokościach do 3000m. Opis rośliny:Dzika róża jest wysokim krzewem z wiszącymi gałęziami i kolcami w kształcie półksiężyca. Liście są pierzaste, kwiaty mają gładką, krótką łodygę i płatki w różowym kolorze. Owoce róży są czerwone, owalne i owłosione. W środku znajdują się ostre, jasne i twarde nasiona. Pozyskiwanie oleju:Olej z dzikiej róży firmy BioOlja produkowany jest w procesie tłoczenia na zimno. Oznacza to, że nie jest podgrzewany podczas procesu i zachowuje wszelkie właściwości i wartości odżywcze. Olej z dzikiej róży firmy BioOlja powstaje z nasion sprowadzanych z Chille, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w szklanej, ciemnej buteleczce, chroniącej go przed szkodliwym wpływem m.in. promieni UV. Zawartośd kwasów tłuszczowych:Olej z dzikiej róży zawiera duże ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i omega 6: Kwasy tłuszczowe pomagają utrzymać zdrowe i mocne błony skóry, stymulując regenerację komórek oraz utrzymując promienność i nawodnienie. Olej z dzikiej róży zawiera następujące silne kwasy tłuszczowe: kwas linolowy (35-50%), kwas alfa-linolenowy (30-40%), kwas gamma-linolenowy (do 2%). Duża zawartość kwasu alfa-linolenowego sprawia, że olej z dzikiej róży jest tak cennym produktem. Właściwości oleju:Aby lepiej zrozumieć skład oleju z nasion dzikiej róży i zagłębić się w każdy konkretny składnik, przedstawiliśmy poniżej główne składniki tego oleju. Kwas linolowy – wraz z kwasami Omega-3, to potężny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6 (EFA) – często określany jako witamina F. Jako EFA kwas linolowy ma kluczowe znaczenie dla zdrowia człowieka, ale nie jest wytwarzany naturalnie w organizmie. Miejscowe stosowanie wzmacnia barierę skóry, pomagając w ten sposób chronić nas przed promieniowaniem UV i zanieczyszczeniem środowiska, które powodują szkodliwe działanie wolnych rodników. Tymczasem jego doskonałe właściwości przeciwzapalne pomagają zmniejszyć trądzik. Alfa (α) kwas linolenowy (ALA) – Pomagając zmniejszyć stan zapalny i zminimalizować trądzik, ten niezbędny kwas tłuszczowy Omega-3 utrzymuje skórę miękką i elastyczną. ALA utrzymuje silną barierę ochronną skóry. Gamma (γ) kwas linolenowy (GLA) – kolejny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6, GLA ma doskonałe właściwości zmiękczające i przeciwutleniające, pomagając skórze lepiej zatrzymywać wodę, jednocześnie zmniejszając oznaki starzenia. Jego przeciwzapalne, kojące właściwości sprawiają, że jest to skuteczne leczenie zarówno egzemy, jak i trądziku. Olej z dzikiej róży zawiera również beta-karoten (prowitamina A). Sprawdzony środek przeciwstarzeniowy, który pomaga wyrównać koloryt skóry i blaknąć ciemne plamy, jednocześnie zmniejszając widoczność zmarszczek. Pomaga również wygładzić suchą, szorstką cerę. Podsumowując – w jaki sposób Twoja skóra skorzysta z olejku z dzikiej róży? Pomaga zmniejszyć trądzik, Promuje miękką, bardziej elastyczną skórę, Pozwala uzyskać jaśniejszą, bardziej promienną cerę, Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych linii i zmarszczek, Pomaga zmniejszyć blizny i rozstępy, Wspomaga regenerację skóry zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych. Jak używać? Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę, Świetnie sprawdzi się jako dodatek do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków, Ma działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi. Przeznaczenie:Olej różany polecany jest szczególnie dla cery wrażliwej, dojrzałej, suchej, ze skłonnością do pękających naczynek, a także dla cery narażonej na intensywne działanie promieni słonecznych. Oświadczenie wolne od GMO:Nasz produkt jest wolny od GMO i dlatego nie podlega wymogowi etykietowania zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i rozporządzeniem (WE) 1830/2003. Oświadczenie o napromieniowaniu:Do wytworzenia naszego produktu nie użyto napromieniowanych materiałów; sam nasz produkt również nie był naświetlany. Ochrona zwierząt i oświadczenie wegańskie:Nasz produkt jest pochodzenia roślinnego i jego produkcja, przechowywanie i transport odbywały się bez kontaktu z materiałami pochodzenia zwierzęcego. Nasz produkt nie był testowany na zwierzętach. Podobnie, żadne testy na zwierzętach nie będą przeprowadzane obecnie ani w przyszłości. Deklaracja wolna od CMR:Zgodnie z naszą obecną wiedzą, nasz produkt nie zawiera żadnych substancji CMR (substancji rakotwórczych, mutagennych lub toksycznych dla reprodukcji). Ponadto, zgodnie z naszą obecną wiedzą, nie użyto żadnych CMR do jego produkcji ani do produkcji innych naszych produktów. Bez konserwantów:Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nasz produkt nie zawiera syntetycznych środków konserwujących, takie jak formaldehydy i parabeny. Nazwa inci:ROSA MOSCHATA SEED OIL Skład:100% Bio olej z dzikiej róży, zimnotłoczony, nierafinowany Pojemność:50 ml Powyższe informacje są zbierane ostrożnie i mają wyłącznie charakter informacyjny. Zgodnie z naszą najlepszą wiedzą, stwierdzenia te, są wynikiem obserwacji i badań i zostały zebrane z literatury. BioOlja

opium noir
, miya bb cream
, armani emporio stronger with you
, stemoxydine
, kleina
, rossman ziaja
, nyx olive
, tonik siarkowy
, paul smith

yyyyy